ערכים תזונתיים לפי קבוצות מזון
חדשות ועדכונים
דגנים ותחליפי לחם

כל מנה בקבוצת מזו זו מכילה 70-80 קלוריות בממוצע.
רוב המנה מורכבת מפחמימות (15-20 גרם למנה).
הערה: מומלץ כי לפחות 50% מן הדגנים ביום יהיו מלאים.
פריט המזון | גודל מנה |
אורז לבן / מלא | 1/2 כוס לאחר בישול |
אטריות | 1/2 כוס לאחר בישול |
בורגול | 1/2 כוס לאחר בישול |
בטטה | 1/2 בינונית |
בייגלה | 20 יחידות |
ביסקוויט | 2 יחידות |
ברנפלקס (פתיתי חיטה מלאה) | 2/3 כוס = 25 גרם |
גרנולה | 2 כפות |
כוסמת | 1/2 כוס לאחר בישול |
לחם אחיד | 1 פרוסה |
לחם מקמח מלא | 1 פרוסה |
לחם קל | 2 פרוסות |
לחם שיפון | 1 פרוסה |
לחמית | 2 יחידות |
לחמניה גדולה | 1/4 יחידה |
לחמניה קטנה | 1/2 יחידה |
מצה (מרובעת) | 1/2 יחידה |
מצה קלה | 1 יחידה |
נודלס | 1/2 כוס לאחר בישול |
סובין שיבולת שועל | 4 כפות |
סולת | 2 כפות |
ספגטי קמח רגיל / מלא | 1/2 כוס לאחר בישול |
פופקורן (מוכן בבית, מעט שמן) | 2 כוסות |
פיתה גדולה | 1/4 יחידה |
פיתה רגילה | 1/3 יחידה |
פצפוצי אורז | 1/2 כוס = 30 גרם |
פרורי לחם | 2 כפות |
פריכיות אורז | 2-3 יחידות |
פתית חיטה מלאה | 3 יחידות |
פתית שיפון | 4 יחידות |
פתיתים | 1/2 כוס לאחר בישול |
קורנפלור (קמח תירס) | 2 כפות |
קורנפלקס (פתיתי תירס) | 1/2 כוס = 20 גרם |
קטניות (אפונה, גרגרי חומוס, עדשים, שעועית) | 1/2 כוס לאחר בישול |
קינואה | 1/2 כוס לאחר בישול |
קמח | 2 כפות |
שיבולת שועל (קוואקר) | 2-3 כפות (לפני בישול) |
תירס (גרעינים) | 1/2 כוס |
תירס (קלח) | 1 קטן |
תפוח אדמה אפוי / מבושל | 1 בינוני |
תפוח אדמה (פירה) | 3 כפות |