למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

שאלות נפוצות

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

שאלות נפוצות

1. מי רשאי לייעץ בנושא תזונה ?
 
 >> על פי החוק רק דיאטנים קליניים רשאים לתת ייעוץ תזונתי. כל בעל מקצוע אחר או אדם שאינו מוסמך לכך מטעם משרד הבריאות עובר על החוק ועשוי לעמוד בפני עונש של עד שנת מאסר.
 
2. מה ההבדל בין תזונאי לדיאטן ?
 
>> אין הבדל בין תזונאי לדיאטן, המחוקק הישראלי החליט כי משמעות שתי מקצועות  אלו זהה.
 
 
3. מה המשקל המתאים לי ? מהו  BMI ?
 
>> לכל אדם מבנה גוף שונה. גם אנשים בני אותו גיל וגובה יהיו לרוב במשקל גוף שונה מסיבות שונות: נטייה תורשתית אגירת שומן, הרגלי אכילה, פעילות גופנית, מבנה גוף וכד'. אי לכך הוחלט כי משקל גוף תקין יהיה טווח של משקלים שייחשבו לטווח משקל תקין.
 
בכדי להגיע לסטנדרט הוחלט על מדד שייקרא אינדקס מסת הגוף (Body Mass Index, BMI) והוא מחושב :
 
BMI =      משקל (ק"ג)  
גובה (מ') בריבוע
 
להלן טבלת ערכי BMI ומשמעותם מבחינת משקל הגוף. הטבלה מתייחסת לגילאי 20-55:
  
טווח BMI קטגוריית משקל
20-25 משקל תקין
25-30 עודף משקל
30-35 השמנה דרגה 1
35-40 השמנה דרגה 2
40+ השמנה דרגה 3 (חולנית)
 
 
4. כמה קלוריות צריך ביום ?
 
>> לא ניתן לקבוע בקלות את כמות הקלוריות היומית הנדרשת לאדם. יש צורך בבחינה מעמיקה של חילוף החומרים הבסיסי, הרגלי הפעילות הגופנית, אחוז השומן בגוף ופרמטרים נוספים. מומלץ לגשת לדיאטן מומחה בכדי לנסות להעריך במדויק ככל האפשר את ההוצאות האנרגטיות אל מול ההכנסות ולהגיע לתוצאות המיוחלות.
 
5. למה אי אפשר קודם לרזות מהר ואח"כ לשמור על המשקל שהושג ?
 
>> ירידה חדה מדי במשקל בזמן קצר עשויה לגרום לפגיעה משמעותית בחילוף החומרים הבסיסי ולנזק בטווח הארוך לאפשרות להמשיך לרדת במשקל. אנשים עם חילוף חומרים נמוך (גם בעקבות "דיאטות כסאח") עלולים לגרום במהירות למצב של עלייה במשקל ובאחוזי השומן בגלל נטיית הגוף להתגונן ולצבור שומן במהירות. רצוי להקפיד על דיאטת רזון מאוזנת בהדרכת דיאטן קליני ולהימנע ממצבים של עלייה וירידה מהירים במשקל ככל האפשר, גם אם התהליך יימשך יותר זמן.
 
6. כולם יודעים שחשוב לאכול ארוחת בוקר, אבל היא "פותחת לי את התיאבון". האם חייבים ולמה זה קורה?
 
 >> ארוחת בוקר היא ארוחה חשובה ביותר ביום ולה תפקידים רבים: לסיים את צום הלילה, לשפר את יכולת הריכוז ולספק לגוף את האנרגיה הדרושה למהלך היום. מכיוון שאכילה בבוקר "מניעה" את מערכת העיכול לפעול גם התאבון הקבוע של גופנו מתחיל לפעול. אין בכך כל דבר רע, נהפוך הוא - הדבר מאפשר לנו להתחיל בזמן הנכון את האכילה ומכוון את גופנו גם לסיים בשעות סבירות את הארוחות.
 
7. מה השעה הכי מאוחרת בה מותר לאכול ארוחת ערב?
 
 >> מומלץ להפסיק לאכול כשעתיים-שלוש לפני השינה בכדי לאפשר לקיבה להתרוקן. קיבה מלאה מכבידה על השינה ועל תהליך העיכול ומחייבת את הגוף להזרים דם למערכת העיכול במקום לתהליכים אחרים אשר אמורים להתבצע בעת שינה.
 
8. האם צריך להפריד בין פחמימות לחלבונים כדי לרדת במשקל ?
 
 >> כמו דיאטות רבות אחרות, גם דיאטות הפרדה שונות מנסות ליצור אשליה שעצם ההפרדה הוא זה שגורם לירידה במשקל, אך האמת היא שהחלק המרכזי שתורם לכך הוא ירידה בכמות הקלוריות היומיות.
 
9. כמה צריך לרדת בשבוע?
 
 >> ההמלצה המקובלת לירידה במשקל ומתוך שאיפה כי רוב הירידה תהיה משומנים אנו ממליצים לרדת כ- 1/2-1 ק"ג בשבוע במשקל בממוצע. ירידות גדולות מכך לרוב יהיו תוצר לוואי של איבודי שריר ומים.
 
10. מה עליי להביא למפגש עם הדיאטן ?
 
>> למפגש עם הדיאטן מומלץ להגיע עם בדיקות דם עדכניות (3 חודשים אחרונים), מסמכים רפואיים רלוונטיים במידה ומדובר בבעיה רפואית, בגדים נוחים וקלים ובשעות שנראה לך כי תוכל להופיע בהם למפגשים באופן קבוע (כדי לאפשר למדוד במדויק שינויים במשקל).