למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכל החודש

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

מרץ

האגס הוא פרי מתוק ועסיסי עם מרקם מעט גרעיני והוא מגיע במספר צבעים: ירוק, צהוב, אדום או חום.פרי זה אהוב על רבים אשר נהנים ממנו מזה כמה מאות שנים. בארה"ב חודש דצמבר אף הוכרז כחודש האגס הלאומי.
 
 האגס מהווה מקור מצוין לויטמין C ולסיבים תזונתיים כך שהם יכולים להתאים כארוחת ביניים לכל אדם. עקב תכולת סיבים גבוהה הם מתאימים גם לסוכרתיים.
 
 
 
 
ערכים תזונתיים לאגס בינוני
 
אנרגיה: 103 קלוריות
שומן: 0.21 גרם
פחמימות: 27.5 גרם
חלבון: 0.68 גרם
סיבים: 5.5 גרם
  
ישנם זנים רבים של אגסים בעלי מרקם וצבע שונים. בדכי לבחור אגסים איכותיים כדאי לחפש אגסים במרקם יציב אבל לא קשים. על הקליפה להיות חלקה וללא חבורות. יש להימנע מרכישת אגסים המכילים חורים או אזורים שחורים רכים. רוב האגסים לא מבשילים על העץ. אנו רוכשים האגסים בשלב הבוגר שלהם אך ההבשלה נעשית לרוב בטמפרטורת החדר או להאצת התהליך ניתן לעטוף בעיתון ו/או לשים ליד תפוח או בננה. בכדי להאט את תהליך ההבשלה יש לשים במקרר.

ניתן לשלב יותר אגסים בתפריט על ידי:
1. אפיה, מילוי , צלייה ואפייה בשל טעמם ומרקמם הייחודי.
2. ניתן להכין מהם ריבה או ממרח פירות.
3.האגסים משתלבים נהדר עם גבינות ויין.
4. ניתן להוסיף אגס בשל לכל סלט להוספת שכבת מתיקות.
 
 
 
 
עודכן אוגוסט 2012  דודי לביא דיאטן קליני וספורט