למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכלים, מוצרי מזון ושתייה

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

גרעיני דלעת

 גרעיני הדלעת לרוב שטוחים ובעלי בצע ירוק כהה. לפני קלייה הם בעלי מרקם לעיס יחסית ובעלי טעם מתקתק עדין. כ- 75% מן השומנים בזרעים אול מקורם בחומצות שומן לא רוויות הידידותיות לבריאות הלב. גרעינים אלו עשירים בפיטוסטרולים התורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם. גרעיני הדלעת עשירים במינרלים כגון מגנזיום, זרחן, ברזל, נחושת, ויטמין K ואבץ.
 
 
ערכים תזונתיים ל 30 גרם גרעיני דלעת מיובשים:
אנרגיה: 158 קלוריות
שומן: 13.9 גרם
פחמימות: 3 גרם
חלבון: 8.6 גרם
סיבים: 1.7 גרם
  
בגלל מרקמם האגוזי ואחוז השומן הגבוה, הגרעינים מהווים תחליף ראוי לאגוזים במתכונים שונים (רלוונטי במיוחד לאנשים עם אלרגיות לאגוזים). ניתן לקלות עצמאית את הגרעינים במקום לקנותם בחנות ולאחסנם עד לשימוש:
1. הוציאו את הגרעינים מתוך הדלעת, שיטפו אותם ונגבו מהם חתיכות שנותרו מן הדלעת.
2. פזרו אותם בשכבה אחידה על נייר סופג למשך הלילה.
3. קלו את הגרעינים קלות על נייר אפייה למשך 15-20 דקות בחום של 80 מעלות
4. קררו את הגרעינים ואחסנו במיכל ללא אוויר במקרר (ניתן להשתמש עד חודשיים).
 
ניתן לשלב עוד גרעיני דלעת בתפריט על ידי הוספתם טחונים לשייקים או משקאות "ברד", ניתן להשתמש בהם להכנת מטבלים עשירים לירקות או פסטו. כמובן שניתן להוסיפם לסלטים, מרקים ודגני בוקר.
 
 שימו לב כי הגרעינים מכילים כמות גדולה יחסית של שומן ולכן גם הרבה קלוריות. משום כך כדאי מאד להגביל את צריכתם היומית בכדי למנוע השפעה משמעותית על עלייה במשקל.