למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכל החודש

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

יוני

 
עכשיו כשהקיץ בפתח זה זמן מצוין להתענג על אחד הפירות המיוחדים והטעימים ביותר - הדובדבנים. פרי מיוחד זה מגיע במגוון רחב של צבעים ובטעמים ייחודיים המאפשרים להנות ממנו בשפע של דרכים.
 
 
כוס של דובדבנים עם גלעינים מכילים:
אנרגיה: 87 קלוריות
פחמימות: 22 גרם
שומן: 0.28 גרם
חלבון: 1.46 גרם
סיבים: 2.9 גרם
 
חשוב לציין כי לדובדבנים טריים מהירות פירוק נמוכה מאד של הפחמימות לגלוקוז בדם (אינדקס גליקמי נמוך), דבר המאפשר גם לסוכרתיים להנות (במידה כמובן) מפרי זה ללא חשש.
 
הצבעים העשירים והמגוונים של הדובדבנים רומזים על כמות הויטמינים והמינרלים הנמצאים בתוכם. פרי זה מכיל בכמות נדיבה: ויטמין C, ויטמין E, בטא קרוטן, אשלגן, מגנזיום, ברזל וסיבים. הדובדבנים עשירים גם בנוגדי חמצון חזקים מסוג אנתוציאנינים ופלבנואידים התורמים לבריאות הלב, קשורים להפחתת דלקות בכלי דם ולהפחתת ההשפעות של מחלות פרקים.
 
בעת רכישת הדובדבנים כדאי לבחור כאלו בעלי מרקם קשיח וכהים יחסית שכן הם נוטים להיות מתוקים יותר. נסו להימנע מרכישת דובדבנים בקופסא ובמקרה כזה חפשו ללא פריטים המכילים עובש או רקבון.
 
 
דרכים לכלול יותר דובדבנים בתפריט:
1. כארוחת ביניים בריאה.
2. במקום צימוקים ניתן להשתמש בדובדבנים מיובשים.
3. בתוך יוגורטים או סלטים.
4. העשרה בריאה לעוגות או מאפינס.
5. ניתן להקפיא דובדבנים בפריזר ולהנות כחטיף לקיץ.
 
בתאבון !