חנוכה
חדשות ועדכונים

לביבות דלעת אפויות
המצרכים
- 3 דלוריות בינוניות או דלעת בכמות דומה
- 4 ביצים
- חצי מיכל שמנת 10%
- 3 כפות קמח מלא
- 3 כפות נבט חיטה/ שיבולת שועל טחונה
- 1 כף סוכר חום דמררה או סילאן
- ½ כוס רסק תפוחי עץ ( מ- 2 תפוחי עץ גרנד)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
- קולפים את הדלעת/ דלורית וחותכים לקוביות.
- מבשלים במים עד לריכוך, מסננים ומרסקים לפירה.
- מניחים במסננת עד ליציאת כל הנוזלים ומוסיפים את יתר החומרים.
- יוצרים בעזרת כף לביבה על גבי תבנית משומנת קלות עם תרסיס השמן (רצוי על גבי נייר לאפייה).
- אופים את הלביבות בחום בינוני למספר דקות עד השחמה קלה.
בתאבון !!!
פורסם דצמבר 2011 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט