למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

בשר, עוף ודגים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

הדפסת דף זה

קציצות טונה

 
רכיבים (ל- 4 מנות)
  • 2 קופסאות טונה
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס של לחם לבן "קרוע" לחתיכות קטנות
  • כפית גרידת לימון
  • כף מיץ לימון
  • כף מים או כף מנוזל הטונה במים
  • 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 2 כפות בצל ירוק / שאלוט חתוך
  • מלח ופלפל גרוס
  • מעט רוטב טבסקו
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
  • לסנן את הטונה משמן/מים. אם משומרת במים יש להשתמש בכף מן הנוזלים בתור מים ולהוסיף כפית שמן בצעד הבא...
  • בקערה בינונית יש לערבב את הטונה, החרדל, הלחם, גרידת הלימון, מיץ הלימון, המים, הפטרוזיליה, הבצל ורוטב הטבסקו.
  • לתערובת יש להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. לאחר טעימה יש להוסיף את הביצה ולערבב.
  • יש לחלק את התערובת ל 4 חלקים, כל חלק יש לכדר לכדור ואז לשטח לצורה של קציצה.
  • את 4 הקציצות יש להניח על נייר אפייה למשך כשעה (לא חובה, אך עוזר לשמירת המבנה בעת האפייה).
  • חממו במחבת טפלון את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה.
  • הניחו בעדינות את קציצות הטונה במחבת וטגנו עד שישחימו יפה משני הצדדים (3-4 דקות מכל צד).
  • מומלץ להגיש עם חתיכות לימון.
 
ינואר 2012 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט