למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכלים, מוצרי מזון ושתייה

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

הדפסת דף זה

אבוקדו

 
 
 
האבוקדו הינו פרי טעים בעל איכויות בריאותיות יוצאות דופן. ניתן להשיגו בשווקים לאורך כל השנה ולהשתמש בו במספר דרכים: חתוך, כממרח / מטבל ובדרכים נוספות.
 
 
 
ערכים תזונתיים לאבוקדו בינוני (השוקל כ- 200 גרם) מכיל:
אנרגיה - 322 קל'
שומן - 30 גרם
פחמימות - 17 גרם
חלבון - 4 גרם
 
פעמים רבות נמנעים מלאכול פרי זה או להשתמש בו בתדירות גבוהה עקב תכולת השומן הגבוהה שבו, אולם תזונאים מרבים לשבחו ולהמליץ עליו משום שהשומן שהוא מכיל הוא מסוג חד בלתי-רווי הנחשב לשומן בריא במיוחד ובעל תרומה משמעותית (יחד עם דיאטה כללית מתאימה) לבריאות הלב דרך הפחתת רמות הכולסטרול "הרע" בעורקים. בנוסף, מכיל האבוקדו כ- 20 סוגים של ויטמינים ומינרלים ובכללם רמות גבוהות של: אשלגן, פולאט וסיבים.
 
האבוקדו מכיל יותר אשלגן מבננה (מקור מרכזי לאשלגן בתפריט) שהוא מינרל התורם לאיזון יתר לחץ הדם, יאידה בסיכון לשבץ ולהתקפי לב. אכילה של אבוקדו בינוני גם תתרום לתפריטכם כמחצית מן ההמלצה היומית של סיבים תזונתיים !
 
ניתן בקלות לשלב אבוקדו בתפריט בדרכים הבאות
1. הכנת קוואקמולי (ממרח).
2. הוספת קוביות אבוקדו לסלטים.
3. שימוש באבוקדו כממרח טעים במקום מיונז.
4. אבוקדו עשוי לשמש כתוספת למרקים מוקרמים.
5. הוספת אבוקדו לכל ארוחה מבוססת טופו להעשרת הטעם והצבע.
 
הידעתם ?!
 
1. בכדי לזרז הבשלת אבוקדו ניתן להניחו ליד בננה או תפוח.
2. ניתן להקפיא אבוקדו (!) אך רק בצורה של מחית למשך לא יותר מ 4-5 חודשים.יש להוסיף כף מיץ לימון לכל אבוקדו
    לפני ההקפאה.
3. תנאי הבשלה אידאליים הם בטמפרטורת החדר ולא במקרר.
 
 
אחד המאכלים המפורסמים המוכנים מאבוקדו הוא ממרח שמקורו במכסיקו הנקרא גוואקמולי Guacamoli, אתם
מוזמנים להתנסות במתכון.