למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכלים, מוצרי מזון ושתייה

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

אגוז קשיו

 
אגוז הקשיו צבעו זהוב בצורת כלייה עם טעם עשיר ומעט מתוק במרקם חמאתי. מקור האגוז מברזיל והוא גדל באקלים טרופי. אנו נחשפים לאגוז עצמו אך פרי העץ (הנקרא תפוח הקשיו) גם הוא אכיל, אך הוא רגיש מאד ולכן קשה לשנעו ממקום למקום.
 
 
נדיר להיתקל באגוז קשיו בקליפתו משום שהוא מכיל חומר רעיל המגרה את העור. החומר רגיש לחום ולכן רוב אגוזי הקשיו קלויים, במיוחד אלו עם הקליפה.
 
 
תמונה של תפוח הקשיו
 
 
 
 
  
ערכים תזונתיים ל- 100 גרם אגוזי קשיו
 
אנרגיה: 574 קלוריות
חלבון: 15.31 גרם
פחמימות: 32.7 גרם
שומן: 46.4 גרם
שומן רווי: 9.2 גרם
סיבים: 3 גרם
  
באופן כללי אגוזים הם מקור מצוין לחלבון, סיבים תזונתיים, רכיבים צמחיים, נוגדי חמצון וחומצות שומן לא רוויות התורמות לבריאות הלב. ייחודם של אגוזי הקשיו בתכולת השומן הרווי שלהם. הם מהווים מקור טוב למגנזיום התורם לבריאות הלב ולנחושת - מינרל המעורב בפעילות נוגדת חמצון בגוף ובשמירה על בריאות העור, השיער ורקמות חיבור.
 
קליית האגוז לא רק משפרת את טעמו אלא גם מגבירה את הפעילות נוגדת החמצון של מרכיביו - כך נמצא במחקר שנערך בקנדה בשנת 2011 ופורסם במגזין Journal of Agricultural and Food Chemistry.
 
חשוב לקנות אגוזי קשיו בחנות בה יש תחלופה גבוהה של סחורה בכדי לוודא שלא תקבלו סחורה ישנה שעשויה להירקב. עדיף לצרוך אגוזים ללא מלח וללא תוספת סוכר או טעמים מיוחדים שכן הדבר יתרום לרוב לעלייה בכמות הקלוריות והנתרן.
 
להגדלת הצריכה
ניתן להוסיף אגוזי קשיו לדגני הבוקר, לסלטים, למוקפצים או בצורות יצירתיות יותר כגון חמאת בוטנים או מטבל.