למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכלים, מוצרי מזון ושתייה

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

חציל

 
החציל הוא פרי (Solanum melongena) והוא שייך לאותה משפחה של תפוח האדמה, פלפלים ועגבניות. החצילים מגיעים במגוון של צורות וגוונים. הצמח אוהב חום ושמש לגדילתו.
 
 
  
ערכים תזונתיים מרכזיים בחציל  (1 כוס קוביות חציל טרי)
 
אנרגיה (קלוריות):  20
שומן (גרם):  0.2
פחמימות (גר'):  4.7
חלבון (גר'):  0.8
סיבים תזונתיים (גר'):  2.8
 
החציל הוא דל קלוריות ועשיר מאד בנוגדי חמצון שונים. קליפתו מכילה חומר נוגד חמצון מסוג אנתוציאנינים ששמו נסונין (NASUNIN) העוזר לשמור על מעטפת תאי הגוף מחמצון. החציל מכיל גם נוגדי חמצון אחרים הנקראים חומצות פנוליות הנחשבות לבעלות יכולת אנטי-סרטנית. חומצות אלו אחראיות על הטעם המעט מריר של החציל הטרי. לשם הפחתת השפעתו של טעם מריר זה מומלץ להניח פרוסות של חצילים על משטח מומלח למשך 30 דקות ולאחר מכן לשטוף את המלח ולייבש את החציל לפני המשך הכנתו לאכילה.
 
לחציל מרקם בשרני כאשר הוא מבושל. ניתן להשתמש בחציל בצלייה אך להיזהר עם כמות השמן המלווה את המנה (גם בעת הכנתה). מכיוון שלחציל יכולת ספיחת נוזלים גבוהה מומלץ שלא לטגנו אלא לחתוך לאורכו או לטבעות עבות ולהוסיף 1-2 כפות שמן לפני הצלייה.
 
החציל הוא עדין ולכן יש לטפל בו בעדינות: יש להימנע מ"לפצוע" אותו ולהשתמש בו תוך יומיים לאחר הרכישה. בעת הקנייה יש לחפש חציל כבד, מוצק עם קליפה שלמה וראש ירוק בוהק. יש להימנע מרכישת חצילים רכים, משחימים ובעלי מקטעי קליפה רטובים. אם החצילים נרכשים עטופים בנילון נצמד יש להסירו לפני האחסון במקרר. אין לחתוך את החציל עד לעת השימוש בו שכן מצבו מתדרדר במהירות.
 
מקומות בהם ניתן לשלב בקלות בתפריט את החציל
 
1. ניתן להוסיף חציל חתוך למרקים, צלי ולמוקפצים.
2. לצלות "בשר" החציל למשך 20 דקות ולהגיש כתוספת.
3. ניתן להכין ממרח חציל תוך שימוש ב"בשר" החציל שעבר מעיכה.
 
 
 אתם מוזמנים לנסות גם מתכון לחצילים עם אורזבתאבון ולבריאות !