למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

קינוחים ומאפים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

הדפסת דף זה

אוזני המן דלות קלוריות

אוזני המן דלות קלוריות
  
 
שימו לב: 55 קלוריות בלבד ליחידה !!
 
החומרים
 
לבצק
¼ 2 כוסות קמח
½ כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר
כף ממתיק מלאכותי נוזלי
100 גרם מרגרינה רכה ללא שומן טרנס
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
 
למלית
4 כפות ריבה לייט
כף סוכר
20 טיפות ממתיק מלאכותי נוזלי
 
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר והממתיק המלאכותי.
2. חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות ומוסיפים לקמח. ממשיכים לפורר את המרגרינה בתוך הקמח,
    בקצות האצבעות, עד שהתערובת תיראה כפירורים.
3. טורפים את הביצים עם הווניל ומוסיפים לקמח. בעזרת הכף בוחשים ואח"כ לשים בידיים עד שנוצר
    בצק רך וגמיש אותו מחלקים לשני כדורים. את אחד הכדורים מרדדים עלה בצק בעובי 3 מ"מ.
4. מערבבים את הריבה עם הסוכר והממתיק המלאכותי.
 
הכנת האוזני המן
1. חותכים עיגולי בצק בכוס עם שוליים חדים. שמים במרכז כל עיגול חצי כפית מלית וסוגרים
    לצורת משולש. צובטים את מקומות החיבור כדי שלא ייפרדו בעת האפייה.
2. אופים בחום של כ- 150 מעלות במשך כחצי שעה כאשר יש לבדוק מפעם לפעם שהמאפה לא
    משחים יתר על המידה.
3. בינתיים ניתן לרדד את עלה הבצק השני ולחזור על פעולת ההכנה. כמו כן ניתן לאסוף את שאריות
    הבצק לכדור נוסף ולהכין אוזני המן גם ממנו.
4. באופן כללי במקום הסוכר, רצוי להשתמש בכמות גדולה יותר מהממתיק המלאכותי ובכך "לחסוך" קלוריות.
 
 
בתאבון !!!
 
 
 
פורסם על ידי דודי לביא דיאטן קליני וספורט  21.02.2013