למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכל החודש

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

אפריל

גרגרי חומוס / חימצה / Chick Peas
 
גרגרי החומוס שייכים למשפחת הקטניות. הם עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים
 
ומשמשים מזה אלפי שנים כמקור חשוב וזול למזון איכותי ומשביע. בישראל נפוצה
 
 
חימצה בעלת גרגר גדול עם קליפה חלקה וצבע בהיר הנקראת קבולי. בארץ גדל מין בר יחיד הקרוי חימצה שסועה.
  
ערכים תזונתיים לחצי כוס גרגרים מבושלים
 
אנרגיה: 134 קלוריות
שומן: 2.1 גרם
פחמימות: 22.5 גרם
חלבון: 7.3 גרם
סיבים: 6.2 גרם
 
צריכה קבועה של גרגרי חומוס נצפתה כתורמת להפחתה בסיכון למחלות לב במיוחד דרך תרומה להפחתת רמות הכולסטרול הכללי ובפרט הכולסטרול הרע (LDL). אחת הסיבות האפשריות לתועלות אלו היא התערובת המיוחדת של רכיבי מזון בגרגרים: נוגדי חמצון חזקים, חומצה פולית ומקור טוב לחומצות שומן רב בלתי-רוויות כולל אומגה 3 וחומצה אלא לינולנית (ALA). מעבר לכך גרגרי החומוס עשירים בסיבים תזונתיים מסיסים התורמים לאיזון רמות הסוכר בדם ומקדמים שובע.
 
כשאר הקטניות המיובשות, כם גרגרי חומוס דורשים מעט השקעה של זמן להכנתם. ניתן , במידה ואין זמן, להשתמש בגרגרי חומוס מוכנים מקופסא, לשטוף אותם במים זורמים ולייבשם לפני השימוש. במידה וקונים את הגרגרים היבשים מומלץ להשרותם במים למשך הלילה בכדי לקצר את משך הבישול ולהפחית את תופעות הגזים הידועות. תבלינים כגון קימל, אניס וכמון עשויים להקל על עיכול הקטנית ומניעת תופעות הלוואי הלא נעימות.
 
בישראל נפוץ מאד סלט החומוס המכיל גרגרי חומוס טחונים אמנם, אך מוספת להם גם טחינה המעלה משמעותית את אחוז השומן עד לכ- 30% בחלק מן המוצרים. יש לזכור כמובן את הפיתות המפורסמות הנילוות לארוחה ומכאן התרומה המשמעותית לעלייה במשקל אצל אוהבי החומוס.
 
 
מצורף סרטון עם שיר מגניב המיוחד לחומוס ולשאר מאכלים עדתיים למעריצי נייג'ל האדמו"ר של פעם, תיהנו: