ערכים תזונתיים לפי קבוצות מזון
חדשות ועדכונים
מוצרי בשר ותחליפים צמחיים

כל מנה בקבוצת מזו זו מכילה כ- 200 קלוריות וכן 15-20 גרם חלבון איכותי.
התחליפים הצמחיים מכילים גם סיבים תזונתיים ופחמימות בכמות משתנה.
מומלץ לצרוך מוצרים דלי שומן ולסלק שומן גלוי ועור לפני האכילה.
כמו כן מומלץ לא לטגן ולסנן מוצרים השרויים בשמן.
פריט מזון | גודל מנה |
בשר בקר צלוי או מבושל (נתח רזה) | 100 גרם |
בשר בקר צלוי או מבושל (נתח שמן) | 80 גרם |
דג אמנון (מושט) מבושל | 120 גרם |
דג בורי בגריל | 125 גרם |
דג בקלה מבושל | 180 גרם |
דג הליבוט מבושל | 150 גרם |
דג טונה (במים, לאחר סינון) | 1 קופסה |
דג טונה (בשמן, לאחר סינון) | 3/4 קופסה |
דג מקרל | 2-3 פרוסות |
דג נסיכת הנילוס מבושל | 120 גרם |
דג סול אפוי | 120 גרם |
דג סלמון מבושל | 100 גרם |
דג סלמון מעושן | 150 גרם (5 פרוסות) |
דג סרדין (לאחר סינון) | 1 קופסה |
דג פורל מבושל | 120 גרם |
דג קרפיון מבושל | 120 גרם |
המבורגר | כ- 100 גרם |
כבד עוף | 2-3 יחידות |
כתף בקר / רוסט ביף | 160 גרם (8 פרוסות) |
נקניקיה | 3 יחידות |
סלמי | 60 גרם (כ- 5 פרוסות) |
פסטרמה הודו 3% שומן | 200 גרם (10 פרוסות) |
קבב | 2 יחידות (100 גרם) |
קבנוס | כ- 60 גרם (1 יחידה) |
עוף מבושל | 150 גרם (חצי חזה עוף, למשל) |
שווארמה הודו/פרגית | 150 גרם |
שוק הודו מבושל (ללא עצם) | 1 יחידה (כ 120 גרם) |
שניצל עוף | 1 יחידה |
תחליפי חלבון מהצומח
פריט מזון | גודל מנה |
המבורגר צמחי (לייט) | 2 יחידות |
חזה עוף צמחי | 2 יחידות |
נקניקיות מיני | 8 יחידות |
נקניקיות סויה | 2-3 יחידות |
קבב צמחי (לייט) | 3 יחידות |
שניצל מהצומח | 1 יחידה |
שניצל מהצומח (דל שומן) | 2 יחידות |