בשר, עוף ודגים
חדשות ועדכונים

המבורגר עדשים
רכיבים (כ- 15 מנות)
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום
- 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
- 2 ביצים גדולות
- 5 כפות קמח מלא
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת קארי
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- מבשלים את העדשים בסיר עד לריכוך, כחצי שעה.
- בסיר ניפרד מבשלים את הבצל, הקישוא, הגזר, השום ותפוח האדמה עד לריכוך.
- מועכים את הירקות והעדשים ומערבבים בקערה גדולה.
- מוסיפים לתערובת את הביצים, הקמח והתבלינים. נותנים לתערובת לנוח כרבע שעה.
- מחממים ומשמנים קלות מחבת בעזרת נייר ספוג במעט שמן קנולה.
- בעזרת כף גדולה יוצרים מהתערובת קציצות, ומניחים במחבת החם.
- הופכים ההמורגרים לאחר כ- 5-7 דקות, ומבשלים מן צד השני.
ערכים תזונתיים (ליחידה)
אנרגיה: 80 קק"ל.
חלבון: 4.5 גרם.
פחמימות: 8.8 גרם.
שומן: 1.8 גרם.
ינואר 2012 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט