למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

בשר, עוף ודגים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

הדפסת דף זה

המבורגר עדשים

רכיבים (כ- 15 מנות)
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות
  • 2 ביצים גדולות
  • 5 כפות קמח מלא
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית אבקת קארי
  • מלח ופלפל
 
הוראות הכנה
  • מבשלים את העדשים בסיר עד לריכוך, כחצי שעה.
  • בסיר ניפרד מבשלים את הבצל, הקישוא, הגזר, השום ותפוח האדמה עד לריכוך.
  • מועכים את הירקות והעדשים ומערבבים בקערה גדולה.
  • מוסיפים לתערובת את הביצים, הקמח והתבלינים. נותנים לתערובת לנוח כרבע שעה.
  • מחממים ומשמנים קלות מחבת בעזרת נייר ספוג במעט שמן קנולה.
  • בעזרת כף גדולה יוצרים מהתערובת קציצות, ומניחים במחבת החם.
  • הופכים ההמורגרים לאחר כ- 5-7 דקות, ומבשלים מן צד השני.
 
 ערכים תזונתיים (ליחידה)
 
אנרגיה:     80 קק"ל.
חלבון:        4.5 גרם.
פחמימות:   8.8 גרם.
שומן:          1.8 גרם.
 
 
ינואר 2012 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט