למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

סופי שבוע, חגים ומצבים משתנים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

הדפסת דף זה

יום העצמאות

יום העצמאות, המנגל והקלוריות קרב ובא עלינו לטובה !
 
 
 
 
 
וכאילו שפורים ופסח לא הספיקו, עכשיו צריך לעבור גם את חג האוכל הלאומי בשלום. לאלו מכם שיוצאים לחיק הטבע או אפילו נשארים בבית עם המשפחה - משימה זו אינה פשוטה כלל וכלל.
 
בכדי לנסות ולצלוח את החג ללא קלוריות וקילוגרמים עודפים וכמובן בצורה בריאה - ליקטתי עבורכם מספר עצות שימושיות למנגל הקרב ובא:
 
1. הדליקו את המנגל כ־45 דקות לפני הנחת הבשרים כדי שהגחלים יגיעו לטמפרטורה הנכונה וישמרו בקלות על חומן באופן שווה לאורך המנגל כולו.
  
2. לפני שמניחים את הבשר על הגריל, יש לוודא שהגחלים לוהטות וצבען אפור עם מעט סימני בערה מתחת לגחלים. חשוב להקפיד שלא תהיה אש גלויה. מומלץ להוסיף לפחמים חומרים ארומטיים כמו רוזמרין אשר מעניק לבשר ניחוח מיוחד.
 
3. דרך נוספת להנות מירקות במנגל היא הכנת שיפודי ירקות, שיכולים להיות נחמדים גם כתוספת (למשל: עגבניות, פלפלים ובצל על שיפוד).
 
4. השתדלו שלא לחרוך את הבשר. החלקים החרוכים למזיקים ואף חשודים כמסרטנים. אם נחרך חלק מהבשר כדאי לוותר עליו.
  
5. להמעיט או לוותר על בשרים עשירים בשומן ובכללם: אנטריקוט, צלעות, איברים פנימיים (כבד, לבבות, טחול) וכבש. רק לצורך הדוגמא אציין כי בבשר כבש צלוי יש 30 גרם שומן ! בעוד שבבשר עוף כ- 10% שומן בלבד. רצוי לבחור בשר דל בשומן המתאים לצלייה על האש - בעיקר: כתף (חלק מס' 4), פילה (חלק מס' 12), סינטה (מס' 11), חזה עוף וכמובן - דגים. ראה רשימה של חלקי בשר הפרה להמלצה על חלקים עם אחוזי שומן נמוכים.
 
6. קבבים מומלץ לא לקנות מוכן אלא להכין לבד. יש לרכוש אצל אטליז מוכר ואמין בשר טחון אשר נטחן מול עיניכם מנתח בשר לא שמן. לרוב, קבבים שמכינים בבית טעימים יותר מכאלו שנקנו מוכנים ובוודאי איכותיים יותר.
 
7. כדאי להשרות הבשר במרינדות 24 שעות לפני המנגל ולהניח במקרר, כך הבשר ייצא רך יותר ויספוג טעמים.
 
8. כתוספת לבשר מומלץ להכין תוספות על בסיס ירקות ובעיקר מגוון גדול של סלטים כמו סלט כרוב, סלט ירקות, סלט חסה, סלט עגבניות ומלפפונים, סלט תרד וכדומה. יש להיזהר מצריכה מוגזמת של סלטי חומוס, טחינה ומיונז עקב ערכים קלוריים גבוהים ואחוזי שומן לא מבוטלים (ראו פירוט בהמשך).
 
9. חלק נכבד מן הקלוריות בימי חג עשוי להגיע מן השתייה הממותקת, כולל מיצים טבעיים. אני ממליץ לשתות בעיקר מים וסודה ואם לא אוהבים אז משקאות דיאט.
 
10. לקינוח הכינו פירות או סלט פירות. הפירות מתוקים, טעימים, בריאים ומכילים פחות קלוריות מקינוחים אחרים.
 
להלן ערכים תזונתיים של מאכלים נפוצים בחג:
שיפוד הודו / עוף- 150-100 קלוריות
נקניקיה- 60 קלוריות
המבורגר- 230 קלוריות
קבב = 130 קלוריות
חזה עוף בינוני = 200 קלוריות
סטייק בקר ללא שומן (150 גרם) = 350 קלוריות
 
פיתה-250 קלוריות
כף סלט חומוס- 50 קלוריות
כף סלט טחינה- 50 קלוריות
כף סלט תפוחי אדמה במיונז- 80 קלוריות
כף סלט כרוב במיונז- 70 קלוריות
סלט חצילים במיונז- 80 קלוריות
כוס מיץ / משקה מוגז- 100 קלוריות
כוס משקה דיאטטי- 40-0 קלוריות
1/3 ליטר בירה = 148 קלוריות
 
1/2 פרוסת אבטיח – 60 קלוריות
 
 
אז שיהיה בתאבון ו..אל תשכחו לעשות קצת ספורט בין הסטייקים לקבב :)
  
 
חג עצמאות שמח !
 
 
פורסם: מאי 2011 על ידי דודי לביא דיאטן קליני וספורט
עודכן לאחרונה באפריל 2013