למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאפים בריאים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

לחמניות - מתכון מדנמרק

המתכון מספיק לכ- 20 לחמניות. הן מתאימות להקפאה ולאחר הפשרה יזדקקו רק ל- 5 דקות אפייה.
 
ערכים תזונתיים
 
פחמימות - 79%
חלבון - 13%
שומן - 8%
קלוריות למנה - 150 קלוריות
 
שימו לב !  אין שמן במנה
 
 
החומרים
 
3 כוסות קמח "גרהאם" ( = 2 כוסות קמח לבן מנופה מעורבב היטב עם 1 כוס סובין חיטה קלוי ועם  4.5 כפות נבט חיטה )
כוס וחצי קוואקר
2.5 כוסות מים
3 כפות מים להמסת השמרים
25 גרם שמרים
1/2 כף מלח
1 כף דבש
2-4 כוסות קמח חיטה
 
  
אופן ההכנה
 
1. לערבב את הקמח "גרהאם" והקוואקר בקערה גדולה. לחמם 2.5 כוסות מים ל 50 מעלות ולצקת מעל. להשרות
    ל- 30 דקות.
2. להמיס את השמרים ב- 3 כפות מים פושרים.
3. לערבב את השמרים, המלח והדבש עם הקמח והקוואקר.
4. ללוש את קמח החיטה אל תוך הבצק עד שיהיה קל לעיבוד. ייתכן ועדיין יהיה קצת דביק (כמות הקמח הנדרש
    לשם כך עשויה להשתנות).
5. לכסות את הבצק ולהתפיח עד שהכפיל את נפחו (כ- 50 דקות המתנה).
6. להניח את הבצק על משטח מקומח וללוש שוב.
7. לעצב את הבצק ללחמניות עגולות. לכסות ולהשאיר לתפיחה נוספת על גבי נייר אפייה (כ- 40 דקות).
8. לאפות את הלחמניות למשך 15-20 דקות בטמפ' של 200 מעלות.
9. להבריש את הלחמניות עם מים במהלך האפייה ליצירת קרום פריך.
 
 
בתאבון !!!
 
 
קרדיט: מריאן בוג פלס / דנמרק