תבשילים
חדשות ועדכונים
מג'דרה מעדשים שחורות ובורגול גס
החומרים
1/2 כוס עדשים (רצוי שחורות)
1/3 כפית כמון טחון
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2.5 כוסות מים
1/2 כוס בורגול גס
כחצי כפית מלח
אופן ההכנה
1. לבשל את העדשים בסיר קטן עם הכמון והפלפל בשתי כוסות מים,
2. להביא לרתיחה ואז להמשיך לבשל על אש בינונית עם סיר מכוסה למשך עוד כעשרים דקות .
3. להוסיף חצי כוס מים, בורגול ומלח, להרתיח שוב, לטעום את מי הבישול ולתקן טעם.
4. לכסות ולבשל על אש קטנה כעשרים דקות נוספות.
5. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עשר דקות נוספות.
בתאבון !
ניתן לאכול את המג'דרה בתוספת יוגורט חמוץ או טחינה (זהירות עם הכמויות !!)
פורסם אוקטובר 2011 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט