למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכלים, מוצרי מזון ושתייה

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

מנגו

 
המנגו הוא פרי המקושר תמיד לאקלים טרופי ושמשי. ישנם מינים רבים של מנגו הבאים
 
לידי ביטוי בגדלים, צורות, צבעים וטעמים שונים. המנגו פופולרי בכל העולם ומופיע
 
במאכלי עמים רבים וכן במשקאות שונים.
 
למרות שברוב המקרים וברוב המקומות בעולם המנגו נאכל בשל, ישנם מקומות בעולם ובעיקר במדינות אסיאתיות האוכלות
 
גם את הפרי הלא בשל (מכונה "מנגו ירוק" , GREEN MANGO).
 
ערכים תזונתיים למנגו קטן שלם, מקולף ועם גלעין
אנרגיה: 135 קלוריות
שומן: 0.6 גרם
פחמימות: 35.2 גרם
חלבון: 1.1 גרם
סיבים: 3.7 גרם
 
המנגו מכיל ערכים גבוהים של ויטמין C ובטא-קרוטן - שניהם נוגדי חמצון חזקים. בנוסף, המנגו מהווה גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים.

צבע קליפתו של המנגו אינו מדד טוב מספיק לבשלותו. דרך טובה יותר לבדוק פרמטר זה בעת הקניה הוא על ידי לחיצה עדינה על הפרי. פרי בשל יאפשר לחיצת הקליפה בקלות. בנוסף, ניתן להריח את קצה הפרי (המקום ממנו נקטף) - מן הפרי הבשל אמורה להשתחרר ארומה נעימה של הפרי. אין לקנות פרי בשל אם אין בכוונתכם לאוכלו בימים הקרובים וכמובן שאין לקנות רך מאד, בעל כתמים חומים או בעל קליפה מקומטת.
 
ניתן לשלב בקלות מנגו בתפריט על ידי הוספתו לברד, גרנולה או יוגורט. כמו כן ניתן להוסיף מנגו קצוץ לרוטב סלסה, סלטים ורטבים שונים.
 
למתכון המשלב מנגו לחצו כאן
 
 
  
בתאבון !
 
 
 
יולי 2011  דודי לביא  - דיאטן קליני וספורט