למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכלים, מוצרי מזון ושתייה

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

מצה

 מצה
 
"וַיֹּאפוּ אֶת הַבָּצֵק אֲשֶׁר הוֹצִיאוּ מִמִּצְרַיִם עֻגֹת מַצּוֹת כִּי לֹא חָמֵץ, כִּי גֹרְשׁוּ מִמִּצְרַיִם וְלֹא יָכְלוּ לְהִתְמַהְמֵהַּ וְגַם-צֵדָה לֹא-עָשׂוּ לָהֶם" (שמות י"ב, לט)
 
מצה עשויה מבצק שלא החמיץ וכנראה שימשה כלחם לעניים בתקופת המקרא. בפסח יש מצווה לאכול מצה בליל בסדר כזכר ליציאת מצרים, כנראה בשל העובדה שבני ישראל גורשו ממצרים "וְלֹא יָכְלוּ לְהִתְמַהְמֵהַּ וְגַם-צֵדָה לֹא-עָשׂוּ לָהֶם" (שמות י"ב, לט).
 
 
קיימים שני סוגים של מצות: מצה הנעשית ביד (לרוב עגולה), ומצה המיוצרת על ידי מכונה (לרוב מרובעת). לפניכם סרטון המתאר את תהליך ההכנה והאפייה של מצות עבודת יד:
 
 
 
מצה מרובעת מכילה כ 120-150 קלוריות , שווה ערך לכ- 2 פרוסות לחם.  מצות בעבודת יד מכילות לרוב 250-300 קלוריות למצה (שווה ערך לכ- 4 פרוסות לחם) !
 
שטח פני המצה גדול ולכן רובנו מורחים עליה כמות גדולה של ממרחים אשר ברובם עתירי קלוריות גם הם.
ממרחים מומלצים על גבי המצה: גבינות עד 5%, קוטג', אבוקדו, טחינה וכד'. 
מומלץ להשתמש כמה שפחות ב: ממרח שוקולד, חמאה, חמאת בוטנים, חרוסת , ריבה וכד'.
   
אכילה מוגברת של מצות עלולה לגרום לבעיות במערכת העיכול ובכללן: עצירות, גזים, תחושת נפיחות וכאבי בטן. בכדי להימנע מתחושות אלו נמליץ על:
 
1. אכילה מתונה של מצות: רצוי לא יותר ממצה לארוחה.
 
2. שתייה מרובה של מים: לפחות כוס מים לכל מצה שנאכלת.
 
3. אכילת פירות וירקות בכמות מוגברת (בעיקר ירקות) בכדי לשפר את כמות הסיבים היומית ובכך גם את תנועתיות המעיים.
 
4. להקפיד לבצע פעילות גופנית מסודרת: טיולים רגליים וחוויתיים לבד או עם המשפחה, הליכות יזומות כפעילות גופנית מסודרת או בכל דרך אחרת הגורמת לכם להתהלך יותר ולהזרים דם למערכת העיכול.
 
 
 
 חג פסח כשר ושמח !!!