למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

גליון ינואר

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

הדפסת דף זה

ניקיון פירות וירקות

 
 
 
טיפים לנקיון פירות וירקות
 
על פי נתונים מארה"ב כ 48 מיליון בני אדם בשנה חולים מצריכה של מזונות מזוהמים בחיידקים מזיקים, כאשר חלק מן הגורמים עשויים להפתיע את רובנו.
למרות שרוב האנשים מודעים לטיפול העדין הנדרש במוצרים מן החי בכדח למנוע תחלואה, רבים אינם מודעים לפוטנציאל התחלואה של פירות וירקות מזוהמים - ובכללם תרד, עגבניות וחסה.
 
מוצרים כגון פירות וירקות עלולים להיות מזוהמים במספר דרכים:
1. בשלב הגדילה על ידי בעלי חיים, חומרים מזהמים במים ובקרקע וכן הגיינה נמוכה של פועלי השדה.
2. לאחר הקטיף - פועלים רבים נוגעים במוצרים ועשויים לזהמו.
3. לאחר הרכישה - בעת הכנת המזון או אחסון לא מתאים.
 
לאחרונה, מאי 2011, פרסם ה- FDA מספר המלצות פרקטיות להפחתת המזיקים במזון על ידי הצרכנים:
> יש לרכוש רק מוצרים שאינם פגומים.
> במידה ורכשתם מזונות חתוכים מראש יש לוודא כי היו מקוררים כראוי בחנות וכך גם אצלכם בבית.
> יש לשטוף את הידיים עם מים חמים וסבון למשך 20 שניות לפני ואחרי הכנת מזונות מבוססי פירות וירקות.
> יש לחתוך ולזרוק חלקים פגומים של המזון לפני הכנתו.
>מומלץ לשפשף בעדינות תחת מים זורמים את המוצרים. אין צורך להשתמש בסבון.
> יש לשטוף את הפירות והירקות לפני הקילוף בכדי שחיידקים ועפר לא יועברו למוצר דרך הסכין.
> כדאי להשתמש במברשת מיוחדת לניקוי פירות וירקות לניקוי מוצרים קשים כגון: מלפפונים ומלונים.
> יש לייבש את המוצרים עם בד נקי ויבש או מגבת נייר להפחתת כמות החיידקים שנותרו.
> יש לזרוק את העלים החיצוניים של החסה והכרוב.
 
בחלק מן ההמלצות ניתן לצפות בסרטון הבא (אנגלית ללא תרגום)
 
 
 
 
 פורסם על ידי דודי לביא - דיאטן קליני וספורט, יוני 2011