סלטים
חדשות ועדכונים
סלט עדשים, גזר, בצל ירוק וגבינה צפתית
רכיבים
2 כוסות עדשים שחורות, שטופות ומסוננות היטב
2 גזרים קלופים וחתוכים בצורת גפרורים
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות
250 גרם גבינה צפתית 5% שומן פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
לרוטב
1/4 כוס שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה
1. מבשלים עדשים בסיר עם הרבה מים ללא מלח למשך 15-25 דקות עד לריכוכן (ללא שינוי בצורה).
2. מסננים היטב ומעבירים לקערה. לקערה מוסיפים גזר, בצל וגבינה.
3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט.
4. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
המנה מתאימה ל 4-6 סועדים
ספטמבר 2011 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט