סלטים
חדשות ועדכונים
סלט קוסקוס וגבינה צפתית
רכיבים
1 שקית קוסקוס מלא (350 גרם) מהיר להכנה.
1 כוס אפונה קפואה
2 סלקים מבושלים, חתוכים לקוביות
200 גרם גבינה צפתית 5% שומן חתוכה לקוביות בגודל של 1 ס"מ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות חומץ טבעי
מלח ולפלפל גרוס (לפי הטעם)
הוראות הכנה
1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות על האריזה (ללא תיבול) ובסיום - לצנן.
2. מבשלים אפונה למשך 3-4 דקות במים רותחים ומעבירים לקערה עם מי קרח.
3. מוסיפים לקוסקוס את האפונה וקוביות הסלק.
4. מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים מעל הקוסקוס ומערבבים.
5. מפזרים קוביות גבינה ופטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.
כמויות אלו מתאימות לסלט עבור 4-6 סועדים !
ספטמבר 2011 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט