פסח
חדשות ועדכונים

עוגת בננות לפסח
המצרכים ( ל- 4 מנות)
- 1.5 בננות בינוניות
- 1 כפית מיץ לימון
- 2 ביצים טרופות
- חצי כוס יוגורט 1.5% שומן או 0% שומן
- חצי כוס חלב 1% שומן
- 6 כפות קמח תפוחי אדמה או קמח מצה
- 2 כפות צימוקים
- 8 כפיות סוכר חום או לבן
- חצי כפית קינמון טחון
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- תבנית בקוטר 20 ס"מ או תבנית מוארכת קטנה
- תרסיס שמן לשימון התבנית
אופן הכנה
- מועכים במזלג את הבננות עם מיץ הלימון בקערה.
- מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
- מוסיפים את היוגורט והחלב ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קצח תפוחי האדמה, הצימוקים, הסוכר החום, הקינמון והמוסקט.
- מרססים את תבנית האפיה בשמן.
- יוצקים לתבנית את הבלילה ואופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.
- מגישים חם.
בתאבון !!!
פורסם אפריל 2012 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט