למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

קינוחים ומאפים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

עוגת גבינה דיאטטית (של אבידן)

מתכון דיאטטי לעוגת גבינה (של אבידן)
 
 
עוגה זו מעט מורכבת להכנה אבל שווה את ההשקעה ! אם פורסים העוגה ל- 30 פרוסות מקבלים כ 100 קלוריות לפרוסה !!
 
 
החומרים
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
2 יוגורטים 0% שומן
8 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות אבקת סוכרלייט
2/3 כוס קורנפלור  (90 גרם)
1/2 כוס קמח לבן  (70 גרם)
1 כוס חלב
70 גרם חמאה מומסת
 
  
 
אופן ההכנה
1. לחמם תנור ל- 240 מעלות ולהניח בתחתיתו תבנית עמוקה מלאה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה בלחות).
2. להשרות בקערה עם מים קרים 2 רצועות של דפי עיתון מקופלות.
3. בקערה גדולה מאד יש לטרוף גבינה , יוגורט, חלמונים, תמצית וניל וכוס אחת של סוכרלייט.
4. יש לנפות מעל התערובת קורנפלור וקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך, מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה עד
    לקבלת קצף מבריק ויציב אך לא נוקשה.
6. מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך תערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
7. עוטפים תבנית עמוקה מבחוץ בעיתונים המושרים במים ויוצקים את התערובת לתבנית.
8. אופים בשני שלבים:
    א. 15 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וצהוב.
    ב. מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות, מוציאים את התבנית ומעבירים סכין בהיקף התבנית (למניעת
        התדבקות לשוליים ולאפשר התרוממות, מחזירים לתנור ואופים עוד כ 50 דקות.
9. מכסים את העוגה בנייר אלומיניום. העוגה צריכה להיות קפיצית למגע, שחומה ותפוחה.
 
 
בתאבון !!
 
 
 
תודה לאבידן שטאל על המתכון !