למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

קינוחים ומאפים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

עוגת דבש ותאנים

עוגת דבש ותאנים
 
החומרים
4 ביצים
1 כוס סוכר חום (דמררה)
קורט מלח
1/2 כוס שמן זית
4 כפות דבש
1/2 כוס מים
2 כוסות קמח מלא או כוסמין
2 כפיות קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית סודה לשתיה
1 כף נס קפה
5 תאנים פרוסות
אגוזים קצוצים גס
תפוח – עץ מגורד
 
חומרים (לקרמבל)
2 כפות סוכר חום (דמררה)
2 כפות שיבולת שועל
חופן אגוזי מלך
 
 
אופן ההכנה
(הכנת הקרמבל)
במעבד מזון יש לטחון את כל חומרי הקרמבל
 
(הכנת העוגה)
1. יש להקציף את הסוכר והביצים.
2. לערבב את הנוזלים – שמן, דבש, מים ולהוסיף לתערובת.
3. להוסיף את החומרים היבשים ותפוח העץ המגורד.
4. לשים את התערובת בשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
5. לפזר מעל התערובת את פרוסות התאנים ומעליהן את פירורי הקרמבל.
6. להכניס לתנור אפייה בחום של 170 מעלות למשך 45 – 50 דקות.
7. יש לנעוץ סכין לתוך העוגה. אם הסכין יצא נקי סימן שהעוגה מוכנה.
 
 
ערכים תזונתיים (ל- 100 גר' עוגה מוכנה)
קלוריות- 307 קק"ל
פחמימות – 42 גרם
שומן - 12 גרם
סיבים – 3 גרם
שומן טראנס – 0
 
 
 
קרדיט: קונדיטורית mamale