למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

קינוחים ומאפים

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

הדפסת דף זה

עוגת שוקולד קלה

 
עוגת שוקולד קלה
 
החומרים
 
25-30 שקדים             (כ- 250 קל')
3 כפות קמח               (כ- 100 קל')
90 גר' שוקולד מריר     (כ- 490 קל')
1/2 כוס קקאו מנופה    (כ- 350 קל')
1 כוס סוכר                 (כ- 600 קל')    או 1 כוס כמו סוכר (60 קל')
1/2 כוס מים
2 חלמונים בטמ' החדר  (כ- 110 קל')
1 כף רום
4 חלבונים בטמפ' החדר  (כ- 60 קל')
1/4 כפית מלח
 
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 190 מעלות.
2.  טוחנים בבלנדר את השקדים עם הקמח ובסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס מהסוכר ואת המים.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים והרום. מערבבים פנימה את תערובת השקדים והקמח.
4. במיקסר מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס) ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
5. טורפים רבע מהקצף לתערובת השוקולד, מקפלים פנימה את יתרת הקצף.
6. משטחים בתבנית בקוטר 22 ואופים 25 דקות לערך עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
7. מצננים (העוגה צונחת ונסדקת מעט, כמו סופלה) מעבירים סכין מסביב לעוגה ומשחררים אותה מדפנות התבנית.
8. ניתן לקשט באבקת סוכר או להשתמש ב 10 הגר' שוקולד שנשארו מומסים בתוך פחות מ- 1/8 כוס חלב ואת הקרם שנוצר לשפוך על העוגה (כ-60 קל'.)
 
סה"כ כ- 1480 קל' לעוגה (כולל הקרם) ומכאן: 60-70 קל' לפרוסה (20 פרוסות).

 
פורסם: אוגוסט 2012
קרדיט:  אבידן שטאל