מאכל החודש
חדשות ועדכונים
פברואר

הדלעת היא צמח ממשפחת הדלועיים וקרובה למלפפון, לקישוא ושאר צמחי גן. הדלעת יכולה להיות מבושלת, אפויה או קלויה, ולשמש לפשטידות, לבדה או בשילוב ירקות אחרים.
לדלעות צבעים שונים: לבן, צהוב או כתום אך הצבע הנפוץ ביותר הוא כתום.
הדלעת עשירה בקרוטאנואידים הכוללים: לוטאין (רכיב החשוב לבריאות העין) וכן זנקסאנטין ובטא-קרוטן שהם נוגדי חמצון חזקים. מעבר לכך הדלעת מכילה ויטמין A ואשלגן החשוב באיזון פעילותו של הנתרן במצב של יתר לחץ דם.
הקליפה העבה של הדלעת מאפשרת לה להישמר לאורך זמן גם ללא קירור או אמצעי שימור אחרים. בעת בחירת הדלעת בחנות כדאי לבחור דלעת הכבדה ביחס לגודלה, ללא אזורים רכים וללא קליפה שבורה.
ערכים תזונתיים ל 1/2 כוס דלעת מבושלת (ללא נוזלים)
אנרגיה: 24 קלוריות
חלבון: 0.9 גרם
פחמימות: 6 גרם
שומן: 0.1 גרם
סיבים: 1.3 גרם
להגדלת הצריכה
1. ניתן להכין מדלעת מחית (פירה) לבדה או בשילוב ירקות אחרים.
2. דלעת מצוינת להכנת מרקים סמיכים וטעימים.
3. כחלק מתבשילים בשילוב תפוחי אדמה, גזרים ושאר ירקות קשים.
4. בטטה אפויה ללא הרבה שמן - מתוקה וטעימה.
בספטמבר 2012 תועדה הדלעת הגדולה בעולם (רון וואלאס מרוד איילנד) ששקלה מעל טון !
פורסם פברואר 2013 דודי לביא דיאטן קליני וספורט