פסח
חדשות ועדכונים

פלאפל חומוס (כשר לפסח)
פלאפל נהדר - דל שומן, ללא טיגון, קל הכנה וכשר לפסח לאוכלי קטניות, באדיבות אורנה יוגב)
המצרכים
- 350 גר' חומוס
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- בצל גדול או 2 בצלים בינוניים
- 1/2 ראש שום קלוף
- מלח, פלפל וכמון לפי הטעם
- 2-3 כפות שמן זית
- 1-2 כפות מים
אופן הכנה
- את גרגרי החומוס יש להשרות כ 12 שעות במים.
- מהפטרוזיליה והכוסברה יש לסלק את הגבעולים הגסים.
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.
- יוצרים קציצות קטנות - בערך בקוטר 3 ס"מ ובעובי הקטן מעט מ- 1 ס"מ
- מעבירים הקציצות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומרוחה בשכבה דקיקה של שמן (לא זית)
- אופים בכ- 190 מעלות עד לקבלת צבע של פלאפל מטוגן.
בתאבון !!!
פורסם אפריל 2014 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט