בשר, עוף ודגים
חדשות ועדכונים

קציצות טונה
רכיבים (ל- 4 מנות)
- 2 קופסאות טונה
- 2 כפיות חרדל דיז'ון
- 1/2 כוס של לחם לבן "קרוע" לחתיכות קטנות
- כפית גרידת לימון
- כף מיץ לימון
- כף מים או כף מנוזל הטונה במים
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- 2 כפות בצל ירוק / שאלוט חתוך
- מלח ופלפל גרוס
- מעט רוטב טבסקו
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
- לסנן את הטונה משמן/מים. אם משומרת במים יש להשתמש בכף מן הנוזלים בתור מים ולהוסיף כפית שמן בצעד הבא...
- בקערה בינונית יש לערבב את הטונה, החרדל, הלחם, גרידת הלימון, מיץ הלימון, המים, הפטרוזיליה, הבצל ורוטב הטבסקו.
- לתערובת יש להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. לאחר טעימה יש להוסיף את הביצה ולערבב.
- יש לחלק את התערובת ל 4 חלקים, כל חלק יש לכדר לכדור ואז לשטח לצורה של קציצה.
- את 4 הקציצות יש להניח על נייר אפייה למשך כשעה (לא חובה, אך עוזר לשמירת המבנה בעת האפייה).
- חממו במחבת טפלון את שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה.
- הניחו בעדינות את קציצות הטונה במחבת וטגנו עד שישחימו יפה משני הצדדים (3-4 דקות מכל צד).
- מומלץ להגיש עם חתיכות לימון.
ינואר 2012 דודי לביא - דיאטן קליני וספורט