למגזין המקוון - לחצו כאן
קבוצות קיימות ועתידיות - לחצו כאן

מאכל החודש

חדשות ועדכונים

קבוצות
לחצו כאן בכדי להתעדכן בקבוצות העומדות להיפתח או בקבוצות קיימות
חדשות תזונת ספורט
לחצו כאן וקיראו על חדשות תזונת ספורט

הרשמה למגזין המקוון

מאי

הבטטה (תפוח אדמה מתוק) היא ירק שורש עמילני. הבטטות מגיעות בגוון צורות וצבעים. בשר הבטטה עשוי להיות צהוב, כתום או סגול, בעוד צבע הקליפה נע בין לבן, צהוב, כתום, אדום או סגול.
  
 
 
ערכים תזונתיים לכוס בטטות מבושלות
אנרגיה (קל'): 180
שומן (גר'): 0.3
פחמימות (גר'): 41.4
חלבון (גר'): 4
סיבים (גר'): 6.6
 
צבעם הבוהק של הבטטות מעיד על הפרופיל התזונתי העשיר שלהן. צבע הבשר הצהוב-כתום מכיל כמות גדולה של בטא-קרוטן, ממנו הגוף יכול לייצר ויטמין A וכן מהווה מקור מצוין לויטמין C. ככל שהצבע עמוק ועשיר יותר כך כמות הויטמינים גדולה יותר. הבטטה היא ירק משביע העשיר בסיבים ולכן הסוכרים שבו מתפרקים יחסית לאט בהשוואה לתפוח אדמה ולכן מהווה הבטטה תחליף טוב לחולי סוכרת.
 
כדאי לבחור בטטות בעלות מבנה קשיח וללא סדקים, חבלות או חלקים רכים. הטוב ביותר הוא לשמור בטטות במקום קריר, אפל ומאוורר. מומלץ לא לאחסנן במקרר או במקומות חמים (ליד תנור למשל).
 
הבטטה היא מיוחדת בכך שהיא מתאימה הן למנות עיקריות והן לקינוחים. כמעט כל מתכון המכיל תפוחי אדמה ניתן להכין גם עם בטטות. בטטות ניתן לטגן, למעוך לפירה, לאפות, לבשל ועוד. טעמה של הבטטה מאפשר שילוב מוצלח עם קינמון, דבש, ליים וקוקוס כך שהיא מתאימה מאד גם לקינוחים.